Zijde...Voordelen of decadentie?

Dat zijde  het ontstaan van rimpels kan helpen vertragen en haarverlies kan verminderen? Dat geloof ik niet! Kent u dat gevoel ook? En toch, er bestaan diverse onderzoeken en publicaties over zijde. Deze tonen aan dat zijde vochtverlies kan voorkomen waardoor de huid en haar jonger blijft. De voorwaarde is wel dat je kiest voor 100% moerbeizijde -25 momme zoals SilkSolution. Ook mannen hebben veel baat door te slapen op een zijden kussensloop.

1. SilkSolution vermindert haarverlies.

Omdat zijde een zeer glad, natuurlijk en 'wrijving-vrij'  materiaal is zorgt zijde ervoor dat de haarfolikels niet uitgetrokken worden als je erop slaapt. Dit is wel het geval bij andere materialen zoals katoen. Quote Charles Worthington, 30 jaar hairstylist van A-celebrities: "You can avoid waking up with a 'bed head' by sleeping on Silk Pillowcases, cotton causes more friction and disrupts the hair cuticles". De kussensloop is ook geschikt bij mensen die last hebben van alopecia.

2. SilkSolution is een weldaad voor huid behoudt een gezonde baardstreek

Mannen nemen niet echt de tijd voor het aanbrengen van 37 potjes dag- en nachtcrèmes. Het stopt meestal bij een aftershave en een hydraterende verzorging . Desondanks vinden ook de heren rimpels een vervelende bijkomstigheid van het ouder worden. Een kussensloop van zijde hydrateert de en behoudt de natuurlijke vochtbalans. Zijde bevat daarnaast ook antioxidanten (=anti-verouderingsingrediënten), en natuurlijke aminozuren met dezelfde ph-waarde als je huid. Slapen op zijde is daardoor een weldaad voor hun huid en versterkt de werking van hydraterende crèmes .


3. SilkSolution vermindert irritatie, eczeem en andere huidklachten


Moerbeizijde is niet alleen een natuurlijk anti-aging middel, maar is ook ideaal voor de mannen (en vrouwen) die last hebben van rosea, acne en eczeem of een extreem gevoelige huid. Heb je last van droge schilfers of eczeem ter hoogte van de baardstreek overweeg dan om voor het slapengaan de MEN³ aftershave aan te brengen. Ook uw partner zal het weten te appreciëren want deze ruikt bovendien wild aantrekkelijk!

4. SilkSolution zorgt voor de ideale slaaptemperatuur


De 100% moerbei zijde is ideaal tegen nacht zweten en voelt heerlijk koel tijdens warme, klamme dagen. Dit komt omdat deze 25 momme zijden kussensloop zich aanpast aan je lichaamstemperatuur. Zo voelt de stof nooit te warm of te koud aan. Zijde verwarmt bij kou en werkt verkoelend bij hitte. Het neemt 30% van het eigen gewicht op in vocht en geeft het af aan de lucht: lekker droog slapen dus.


5 . SilkSolution is hypoallergeen en weert stofmijt


Zijde biedt een natuurlijke weerstand tegen huisstofmijt en pollen, daardoor verminderen zelfs astmaklachten.

6. Minder geurtjes

Overmatig zweten geeft niet alleen een nare geur af, het leidt ook tot bacteriegroei en eventueel schimmels. Deze kunnen zelfs infecties veroorzaken. De 100%-25 momme zijden kussensloop is een ademend textiel en verminderd geurtjes veroorzaakt door transpiratie. Deze medische zijde werkt van nature antibacterieel en antischimmel.

7.Het voelt super


Natuurlijk heeft zijde allerlei voordelen, maar laten we niet vergeten dat zijde gewoonweg heerlijk aanvoelt. SLAAPWEL!

Deel deze post
Cosmetica en houdbaarheid